Megnyitó (Exhibition Opening) MÁRCIUS 3. 19h

2020. MÁRCIUS 4. – MÁRCIUS 20.

A kiállításról:

 

Eltolódások, mozgások és tükröződések a geometriában

A szerb-francia képzőművész és kurátor Milija Belic tíz országból, Ausztriából, Csehországból, Franciaországból, Németországból, Hollandiából, Írországból, Olaszországból, Svájcból, Venezuelából és Magyarországról hívott művészeket, akik az absztrakt geometria nyelvén, kis méretű munkákat hoznak létre.

A kiállítás bemutatja a művészek különböző alkotói felfogását, az elhivatottságot a konkrét-geometrikus és a kinetikus művészet iránt. Az eltolódások, az ebből következő mozgások és reflexiók milyen szerepet kapnak a mostani kreatív alkotói gondolkodásban.

A Cinétique II kiállítás 2018 novemberében nyílt meg Párizsban az ABSTRACT PROJECT Galériában. A résztvevők egy nemzetközi csapat, ebből adódott az az elképzelés, hogy a kiállítás anyaga más országokban is bemutatásra kerüljön.

Párizs után 2019-ben Basel-ben a Galerie Fanal kiállítóteremben, majd Hamburgban a

Galerie Renate Kammer rendezett további bemutatót. A kiállítás tovább utazott és

2020 januárjában Bécsben a Galerie Sehsaal volt a következő állomás. Mint ennek a kiállításnak magyar résztvevője a HáromHét Galéria vezetőjének ajánlottam a Cinétique II kiállítást, hogy Bécs után Budapest legyen a következő állomása ennek a vándorkiállításnak.

 

Fabrice Ainaut (F), Milija Belić (F), Christine Boiry (F), Francesco Camponovo (CH), Michel Debully (F), David Fahey (IRL), Eva Francova (CZE), István Haász (HU), Wilmer Herrison (F), Barbara Höller (AUT), Jara Hernan (F), Renate Kasper (D), Francoise Kulesza (F), Mitsouko Mori (F), Alex Pariss (F), Anne Rose Regenboog (NL), Luisa Russo (I), Gregorio Siem (VEN), Muneki Suzuki (F), Ada Weber (CH), Marian Weber (CH)

Társszervező: OSAS Nyílt Struktúrák Művészeti Egyesület